Home Stařené maso Stařené maso

Stařené maso

Filter
Filtr 1
1 kg 1,5 kg 2 kg 2,5 kg 3 kg 3,5 kg 4 kg
Filtr 2
Horní Dolní Přední Zadní Bez určení
Zadní šály Stařené

Zadní šály

hovězí - na dotaz

Maso je méně tučné než vepřové. Hovězí je bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zadní se hodí pro pečení, dušení, opékání a připravit z něj lze například i chutné plátky, rolády nebo závitky. Vyzkoušejte recept hovězí na divoko.

310 Kč/kg
Zobrazit více
Plec bez kosti Stařené

Plec bez kosti

hovězí - na dotaz

Maso je méně tučné než vepřové. Hovězí je bohatým zdrojem bílkovin, ale také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zadní se hodí pro pečení, dušení, opékání a připravit z něj lze například i chutné plátky, rolády nebo závitky. Vyzkoušejte recept hovězí na divoko.

287 Kč/kg
Zobrazit více
Přední krk bez kosti Stařené

Přední krk bez kosti

hovězí - na dotaz

Toto maso patří do skupiny hovězí přední. Francouzi ho nazývají bourguignon. Vždyť právě z tohoto kousku masa se připravuje slavné, pomalu dušené hovězí po burgundsku! Hovězí krk je kvalitní kus masa, který se hodí pro dušení, pomalé vaření, ale i na steaky.

241 Kč/kg
Zobrazit více
Přední kližka bez kosti Stařené

Přední kližka bez kosti

hovězí - na dotaz

Hovězí kližka se nachází na pleci i na kýtě. Kližka je prorostlá šlachami a je tím pádem bohatá na kolagen, který je zdraví prospěšný a také nosičem chuti. Každý správný gastronaut ví, co je to kližka a kde hraje v kuchyni svůj prim! Bez kosti je podle nás i znalců nejlepší na pomalu tažený guláš.

241 Kč/kg
Zobrazit více
Přední kližka s kostí Ossobuco Stařené

S kostí příčně řezaná kližka je známá jako Ossobuco (v italštině „děravá kost”). Jedná se o prorostlé maso s kostí, kde vazivo a morek dávají pokrmům potřebnou šťavnatost a plnost v chuti. Obzvlášť u Ossobuca je výpek díky napříč řezané morkové kosti doslova lahůdkou.
Tento řez nejdřív rychle zatáhněte na pánvi, poté na zelenině, bylinkách a víně dopékejte v troubě, podlévejte vývarem. Ve finále, po kuchyňské úpravě, můžete vypečenou šťávu redukovat a zjemnit oříškem másla, zatímco maso na teple ještě odpočívá.

264 Kč/kg
Zobrazit více
Roštěná bez kosti Stařené

Roštěná bez kosti

hovězí - na dotaz

Hovězí roštěnec je hřbetní část zadní čtvrti. Nejdelší zádový sval, který je za života zvířete málo namáhaný, proto je maso jemné, křehké a libové s nízkým tukovým krytím. Nízký roštěnec se používá pro přípravu proslulého Roastbeefu. Steaky z roštěné jsou vyhlášenou lahůdkou. Mezi nejznámější patří T-bone steak s palcem křehké svíčkové, Rumpsteak s menším obsahem tuku a výrazným mramorováním.

402 Kč/kg
Zobrazit více
Svíčková Stařené

Svíčková

hovězí - na dotaz

Královna hovězího, kolem níž se vše točí. Svíčková je maso (sval) ze zadní čtvrtě jatečně opracované půlky skotu. Název téhle luxusní flákoty je odvozen od jejího tvaru, připomínajícího svíci. Svíčková se dělí podle jednotlivých částí na špičkupalec a střed. Je potřeba zmínit, že jde o vysoce kvalitní, šťavnaté zadní maso, které si zaslouží speciální úpravu. Jde o maso, které se primárně servíruje v podobě steaků. Protože se ale ke konci jedné strany ztenčuje, kuchaři ze zbytků často vykouzlí dokonalý tatarský biftek.

977 Kč/kg
Zobrazit více
Falešná svíčková Stařené

Falešná svíčková

hovězí - na dotaz

Jedná se o sval, který svým vzhledem připomíná běžnou svíčkovou, zde také získal svůj název. Charakteristické pro ni je křehkost, jemnost a šťavnatost. Maso je fantastické na dlouhé a pomalé dušení. Vhodné na způsob medailonků, špikování, dlouhé dušení a pečení.

298 Kč/kg
Zobrazit více
Líčka Stařené

Líčka

hovězí - na dotaz

Hovězí líčka na jednu dobu upadla v zapomnění. Ale dostala se bleskurychle do kurzu a nyní jsou opět žádaným zbožím! Líčka jsou z tváře skotu, jedná se o část žvýkacích svalů. Obsahují velké množství kolagenu a maso je tak jemňoučké, že si ho samotní řezníci berou domů. I po upravení zůstane maso neskutečně šťavnaté. A velká výhoda? Líčka neobsahují skoro žádný tuk. Z líček lze uvařit luxusní guláš, nebo je připravit na víně, na smetaně, černém pivu. Zde se fantazii meze nekladou!

275 Kč/kg
Zobrazit více
Rib eye - vysoká roštěná Stařené

Rib eye - vysoká roštěná

hovězí - na dotaz

Rib eye steak pochází z vysokého roštěnce, je vyříznut ze středu části žeber. Vykrajuje se mezi 6 až 12 žebrem.  Vysoký roštěnec bývá označován za nejšťavnatější a nejoblíbenější hovězí steak. Je charakteristický svým jemným mramorováním a tukovým očkem uprostřed. To mu dodává vynikající chuť a typické aroma. Na jeho přípravu použijte výhradně dobře vystařený kus vysokého roštěnce, steak by měl být vysoký 3 až 4 cm. Před grilováním by maso mělo mít pokojovou teplotu, jinak projde teplotním šokem a zničíte jeho skvělou chuť.

419 Kč/kg
Zobrazit více
Rump - květová špička Stařené

Rump - květová špička

hovězí - na dotaz

Rump steak neboli květová špička. Květová špička se nachází v horní části zadního hovězího masa, v místě, které zvíře téměř nenamáhá. Díky tomu se Rump steaky vyznačují jemným svalovým vláknem, které je protkané tenkými tukovými žilkami. Maso z květové špičky je libové, a proto je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu. Musí být před úpravou ale dobře vystařené, jinak bude tuhé. Rump Steak skvěle chutná ugrilovaný na uzavřeném grilu.

369 Kč/kg
Zobrazit více
Sirloin - nízký roštěnec Stařené

Sirloin - nízký roštěnec

hovězí - na dotaz

Roštěná, ze kterého maso pochází, je málo namáhaný sval, díky tomu, je maso velmi křehké, jemně vláknité a libové s typickou tukovou vrstvou. Maso si díky ní zachová šťavnatost i chuť. Sirloin steak je jemně mramorováný (prorostlý tukem) ale obsahuje jen 10 % tuku a je tedy libovější než vysoký roštěnec. Sirloin steak je bez kosti a je krásně křehký, šťavnatý a jemné chuti. Samozřejmě nejlepší je, jako každý steak ze stařeného masa!!!

439 Kč/kg
Zobrazit více
Další produkty